Fructul care va fi laudat in cele ce urmeaza nu este nicidecum printre favoritele mele. Am avut o perioada cand stateam bot in bot cu el, imediat dupa ce l-am descoperit. Dar, ca in orice poveste de iubire, a intervenit rutina, m-am obisnuit cu el si am ajuns sa nu-l mai apreciez. Mango, caci despre el e vorba, mi-a facut din nou cu ochiul saptamana aceasta intr-un magazin frantuz, iar eu, dupa ce l-am atins si mi-am dat seama ca e moale-moale, cum imi placea candva, l-am asezat cu grija in plasa. Nu l-am dat gata pana azi, a cam stat solitar prin frigider cateva zile, dar poate ca ar fi cazul sa se schimbe situatiunea. Pentru ca iata ce studiu de nutritie de ultima ora citesc eu in toiul duminicii:

„Fructele de mango ajută la slăbit şi la menţinerea siluetei, însă doar dacă sunt consumate cu tot cu coaja pe care în mod normal o aruncăm. Conform unui studiu realizat de cercetătorii australieni, coaja de mango opreşte dezvoltarea celulelor grase din corpul uman. Studiul ar putea duce la dezvoltarea unui supliment alimentar care va lupta contra obezităţii. Mango conţine o cantitate mare de vitamina E, vitamina A, B6, C şi K. Fructul exotic abundă în minerale, precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc şi fibre”.

Am citat din stirea aparuta pe agentia Mediafax, iar mai multe puteti afla aici. Acum va las sa va bucurati de aceste ore libere si ma retrag cu gandurile mele „sa iau sau nu o gura de mango cu coaja cu tot?”. Voi i-ati da o sansa acestei concluzii medicale-nutritioniste?