E ora 19:27 cand va scriu aceste randuri si deja s-a intunecat. Serile in care puteam citi in hamac pana spre 21:30 nu se vor intoarce prea curand. Cum nu se vor intoarce nici cele trei lucruri legate de anotimpul cald si foarte cald, de care o sa-mi fie tare dor si pe care am decis sa le impartasesc cu voi. Desi am avut o lune nebuna si nu vreau decat sa ma tolanesc in pat langa Dexter (goldenul meu, pentru cine a deschis mai tarziu televizoarele) tin cu dintii de promisiunea ca o sa va scriu o saptamana zi de zi. START!

Deci, trei lucruri de facut vara care imi vor lipsi al naibilui de tare:

1. Crapatul unei lubenite reeeeeci si devorarea ei pana la coaja. Nu stiu altii cum sunt, dar eu imi amintesc campurile cu pepeni verzi din Oltenia natala si incep sa fac ca un dulau pavlovizat. Adoooor lubenitele mai dulci ca zaharul, iar vara am zile intregi in care numai pe ele le poftesc in farfuria mea. O sa le duc dorul pana spre iulie. Hai ca ma ia lacrimatu’.

hqdefault

2. Curte plina de fum si de miros de vinete. Daca m-ati pune sa fac un top 3 al avantajelor mutatului la curte, coptul vinetelor si al ardeilor peste vara ar fi in acest clasament. As putea manca salata de vinete cu ardei copti si pepene verde la desert cat e vara de lunga. Am refuzat sa le coc si sa le indes intr-un cotlon al congelatorului – o sa aiba gust de „nu e sezonul nostru”. Abia le astept inapoi.

3. Alergarile printr-un cartier verde. Da, un domn, acum multi ani a inventat ceea ce se cheama banda de alergare, treadmill ii zice americanu’, dar nu se compara cu o partida de running in aer liber. Diminetile acelea racoroase de iunie, hai si iulie pe la 7, cand parca inspiri roua, pe alea le vreau inapoi.

Voua ce o sa va lipseasca cel mai tare din vara de care ne despartim? Exclus sa raspundeti inghetata! Ati uitat cum se numeste blogul?!