Ies saptamana trecuta cu o prietena in oras si o prind chiar dupa sala, in traducere, cu o foame de lup. ii zic: „Stiu un restaurant cu mancare buna, au de toate si mai usoare si mai…”. „Ei, restaurant?! Eu mananc numai alimente light „certificate”, ca sa fiu sigura ca nu ma ingras”. Cat dau sa o intreb ce inseamna asta se opreste la primul chiosc si cere: un baton de ceva, chipurile light, si din care mai lipsea doar extractul de colt de rinocer stropit cu venin de scorpie, in rest avea in el toate relele pamantului, o bautura carbogazoasa tot light si niste bombonele light.

Ma revolt. „Dar o supa – zic eu de colo – e de o mie de ori, ba nu, de 10 mii de ori, mai sanatoasa decat ce infuleci tu acolo”. „Da, dar nu ma slabeste, astea sunt toate light light fara zahar, fara toate chestiile alea ingrasatoare”. 

Cate idei gresite au oamenii despre alimentatie, ma gandesc. Stiti vorba aceea cu nu tot ce zboara se mananca. Ei, nu tot pe ce scrie LIGHT nu ingrasa. Si apoi numai sa fie light conteaza? Numai sa ne strecuram intr-o rochitica ne intereseaza sau punem un (si mai mare) pret pe sanatate? Mai stiu un prieten care se bate cu pumnul in piept ca el mananca o paine speciala cu foarte foarte putine calorii. Nu vreti sa vedeti ce contine painea aia, credeti-ma, nu vreti! 

Oameni buni, legumele, fructele si alte alimente bune si pline de nutrienti NU ingrasa si nici nu contin ingrediente care ne fac parul arici la simpla lecturare. A, nu scrie light pe ele si nici nu au ambalaje hoate-colorate. Pai daca asta e problema ma apuc eu de azi sa scriu pe toate. O sa-mi ia niste ani, dar macar ma stiu impacata.

Voi in ce tabara sunteti?