Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand e vorba de dulciuri si alte porcarii gustoase, dar periculoase, functionez dupa tiparul TOTUL SAU NIMIC. Adica mie nu prea poti sa-mi sugerezi sa iau o gurita din prajiturica (daca era dupa mine, nici n-ar fi fost inventat cuvantul prajiturica). Adica, poti sa-mi sugerezi, dar, cu totul respectul, nu o sa-mi prea pese.

Pofticioasa fiind de mica, am acest gust dulce implantat cumva in ADN sau ceva, pentru ca, jur pe rosul placintei cu cirese, nu ma pot nicidecum opri atunci cand papila mea gustativa se intalneste cu firimitura delicioasa. Si atunci, asta este unul dintre principalele motive pentru care dietele mele esueaza atunci cand sunt duse la bun sfarsit sau, saracele de ele, mititelele, nici macar nu apuca sa treaca de ziua 2,3,10, 12 caci, pac!, dau cu nasul de miros de nerezistat.

Si atunci ce-mi ramane de facut? Am primit urmatoarele raspunsuri. 1. Ramai asa cum esti, esti adorabila. (Nu, multumesc). 2. Incearca totusi sa gusti cate putin, moderatia e cheia. (O fi, nu zic ba, dar nu e cheia lacatului meu dietetic, ce sa fac acu’?!). 3. Nu mai gusta in viata ta tampenii, in timp le uiti gustul si asa poti avea o silueta frumoasa si sanatoasa. (Dar cum ramane cu numele acestui blog si cum sa pot eu savura viata fara un ceva bun cat de mic? Nu cer carnati la garnita si jumari, nici macar papanasi uleiosi si creme in 18 culori. Insa ma sperie gandul ca m-as desparti pe vecie de bunataturile fara de care, sa fim seriosi, eu nu v-as fi scris acum si voi nu m-ati fi citit zambind).

Mai aveti vreo varianta pentru mine? Mai exista in lumea asta pofticiosi la fel de mari sau mai mari ca dumneamea? Si, daca da, cum isi tin ei vrerile culinare sub papucul de fitness?

P.S. Articolul este ilustat cu diverse bunataturi fara de care viata mea ar fi „trist”.