Se facea ca atinsesem o greutate colosala asa cum vedeti prin documentarele de pe Discovery si cum eu, in SUA, vad zilnic prin magazine ori prin cartier. Si incercam sa slabesc, urmam niste diete, mancam niste nimicuri in cantitati aproape invizibile, dar, parca, pe zi ce trecea aveam nevoie de haine cu un numar mai mari. Nu mai stiu care mi-a fost soarta finala, caci a sunat ceasul.

Ei, vedeti voi, visul urat de azi-noapte are o oarecare legatura cu realitatea. Dupa saptamani intregi de necumintenie (a se citit mancat cu nemiluita), m-am intors spasita in fata cantarului ca sa aflu un verdict crud si greu de suportat. Am suspinat si am jurat din nou credinta aproape vesnica frunzelor de spanac si tulpinilor de telina. Doar ca organismul meu ma trateaza cu indiferenta si ma umple de nervi si griji. Nu mai doreste sa arate cifre tot mai mici pe cantar, ma tine in suspans la niste scoruri uriase, desi, de o saptamana, eu sunt sfanta alimentara a cartierului (bine, nici nu e greu, doar e un cartier american…).

Ati patit-o? Stiti despre ce vorbesc? Nu e faza aia de platou cand slabesti frumos pana cand nu mai slabesti deloc. Este debutul perioadei light in alimentatie si cu toate astea pe corpul meu il doare in dos, ca sa fiu cat de cat politicoasa. Orice taiere calorica il lasa rece si rotund. Ceea ce ma aduce la cea mai mare temere a mea de cand ma joc de-a dietele – ca va veni o vreme, adica o varsta, la care oricat de putin si curat as manca, nu voi mai pierde nici macar 2 grame. Sa fi sosit deja? Sa imi dea organismul o lectie pentru ca l-am indopat?  Sa se fi lipit de mine un blestem XXL din partea lanturilor de fast-food pe care nu le mai frecventez? Sa imi fi legat cineva caloriile asa cum umbla vorba ca se leaga cununiile? Ia sariti cu sfaturi, rogu-va!