M-a tot lovit zilele astea cheful de gateli (a se citi gatit). Aveti mai jos, in acest text, niste poze care sa va dovedeasca totusi ca nu va vand gogosi (nici n-as vrea, ingrasa ca naiba). Si cum stateam eu ieri pe inserat si imi savuram vinetele cu feta si parfum de Atena (nu stiu daca v-am marturisit pana acum, am o dragoste netarmuita pentru Grecia si pentru aromele ei innebunitoare) ma trezesc cu intrebarea asta in minte – gatitul ajuta au ba atunci cand vrem sa pierdem niste kilograme?

Adica, mai bine mancam ceva, sa-i spunem mai complex, sau mai bine trantim niste salate si niste sucuri de plante cu legume? O sa spuneti ca fiecare dupa cum ii e firea si „stomăcirea”, dar eu exact asta vreau sa smulg de la voi – pareri pro si contra.

conopida gratinata. plus broccoli, desigur.

Eu cred ca ma subtiez mai degraba cand mananc nepreparat, cand trantesc niste frunze verzi intr-un castron, niste rosii peste, poate si un castravete. Cel mult tavalesc un peste printr-o tigaie. Si in rest, ma strecor in camara dupa nuci si in frigider dupa fructe. Dar nu spun niciodata NU la o supa. Mai ales crema. Cred ca asa – fara complicatii in bucatarie – sunt mai castigata – scap si de inevitabilul gustat, si de uleiuri pe care le mai pui in oale si de alte calorii inutile.

iubitele mele vinete cu feta

Desigur, sunt altii care daca nu au mancare facuta si nu simt ca mananca ceva gatit nu pot urma un plan de slabire. Trebuie sa faca gatelile din vreme, sa stie ce au luni la pranz, marti la cina si tot asa. Si ii inteleg, caci oamenii spun cu toata sinceritatea ca altfel ar scapa controlul. In plus, li se pare ca daca e gatit, nu e chiar asa de dieta, nu ii urmareste „light”-ul asta peste tot. Voi in ce tabara va asezati si de ce?

P.S: Vinetele au fost e-x-c-e-l-e-n-t-e!