Asa cum v-am tot spus, pe 23 si 24 martie are loc la Bucuresti ditamai evenimentul sportiv – si spun „ditamai” in cele mai drag mod cu putinta. Conventia Internationala de fitness, organizata de Fitness Scandinavia, ne da ocazia de a arde mii de calorii (daca ne tin puterile) sub bagheta unor antrenori de top – straini si romani. Pentru ca am onoarea de a fi partener media al evenimentului (multumesc, Veronica!) – adica voi fi prezenta acolo ca sa incerc cursuri si sa va spun tot ce mai e nou in aceasta lume absolut minunata – am vrut sa va dau sansa sa aflati niste sfaturi chiar de la cei care vor dirija toata distractia sportiva.

Veti citi aici in Jurnalul Pofticioasei cateva interviuri cu instructori care vor fi prezenti la Conventie ca sa scoata sufletul din noi 🙂 Incep seria interviurilor cu Alexandru Muresanu, a carui specialitate este chiar spinningul, iubirea vietii mele sportive.

Pofticioasa: Alexandru, spune-ne care sunt in opinia ta cele mai mari greseli pe care le face cineva cand se apuca de slabit? Un fel de top. 

Alexandru Muresanu: Cred ca principala greseala atunci cand ne dorim sa slabim este sa incercam sa abordam intreaga problema doar din perspectiva modificarii regimului alimentar apeland la una din milioanele de diete rapide care promit rezultate uimitoare in cel mai scurt timp posibil. Putem cauza dezechilibre foarte mari in organism, adevarat probabil vom slabi mult intr-un timp scurt, dar acele kilograme se vor intoarce la noi inzecit atunci cand vom renunta la asa zisa „dieta” – NU TREBUIE SA NE ORIENTAM SPRE O DIETA, CI SPRE UN STIL DE VIATA. De aici putem trage si urmatoare concluzie: nu putem slabi sanatos si nu putem obtine un corp cu care sa ne putem mandri doar bazandu-ne pe un regim alimentar, avem nevoie si de miscare si eventual daca ne putem permite de un antrenor personal care sa ne ajute si sa ne ghideze pentru a obtine rezultatele mult dorite.

Ultima greseala, dar nu mai putin importanta are legatura cu stabilirea unui termen clar, un deadline pentru marea noastra lupta cu grasimile – cu siguranta vom fi dezamagiti si vom incerca sa apelam la tot felul de retete, diete, sfaturi care sa grabeasca procesul pentru a ne putea incadra in termen. Slabitul trebuie sa fie un proces lent si natural.

Alexandru Muresanu, in actiune

Alexandru Muresanu, in actiune

Pofticioasa:  Care sunt cele mai mari 3 mituri legate de exercitiile fizice, in ce „teorii” sportive credem orbeste, dar ele sunt gresite?

A.M.: Nu stiu daca chiar se crede orbeste in ele , dar astea 3 mi-au venit in minte acum 🙂

– strechingul trebuie facut intotdeauna inainte de a face antrenament – ca si incalzire recomand mai degraba cateva minute de banda, strechingul fiind recomandat pentru finalul antrenamentului pentru a relaxa si detensiona musculatura

– Daca vrei sa slabesti nu trebuie sa faci exercitii de forta – nimic mai fals , atat exercitiile de tip cardio, cat si exercitiile pentru hipertrofie joaca roluri importante in procesul de slabire

– Pentru ca sunt instructor de spinning, tot mai multi oameni sunt retinuti cand vine vorba sa intre la o clasa de spinning, pe motiv ca o sa li se „ingroasa” picioarele. Bineinteles ca nu este adevarat , intr-adevar se lucreaza mai mult partea inferioara, dar vorbim despre o definire si tonifiere, nu despre dezvoltarea excesiva a masei musculare.

Pofticioasa:  Ce beneficii ne aduce cursul tau? Cu ce este el altfel fata de celalalte, cum ne „cucereste”? -nu ca eu as mai avea nevoie de motive 🙂

A.M.:  Spinning-ul este un antrenament intens cardio, care ne va pune la incercare rezistenta fizica , implicit vom arde foarte multe calorii, vom tonifia si defini , vom creste rezistenta cardiaca, desi pare un sport static, clasele sunt foarte antrenante si nu lasa loc de plictiseala. (dadada, confirm!, zise Pofticioasa)

Pentru conventie am pregatit o clasa electrizanta alaturi de bunul meu prieten NotSo CommonDj – muzica ne va detasa si relaxa in timp ce corpul nostru va fi supus la incercarea de-a ne depasi propiile limite.

Nota Pofticioasei: Toate detaliile despre conventie – cel mai important eveniment sportiv al anului – pot fi gasite AICI.