Nu, n-a inventat nenea Mark Cunumegreudecitit o dieta miraculoasa – doar sa-i dai like si gata un kil s-a topit. Nici nu au demonstrat studiile ca „poke”-ul – faimoasa ciupitura – primita deseori ajuta sunculitele sa dispara. Nici nu s-a dovedit stiintific ca cine este activ si urca toata ziua buna ziua peretele feisbuccian da jos o greutate insemnata. Nu. Azi vreau sa va vorbesc despre o chestiune tare draga mie, despre grupul meu de slabit de pe Facebook.

Da, sunt bucuroasa membra unui grup secret de slabit de la inceputul lui martie. Cum functioneaza? Suntem 8 fete care intra intr-un grupulet pe care il pot vedea numai ochisorii lor si acolo povestesc care mai e treaba cu calvarul asta botezat si dieta. Dimineata de dimineata, ne salutam politicos, ne anuntam greutatea (daca ne-am cantarit, daca nu, sanatate – sunt fete care se cantaresc numai o data pe saptamana) si ne notam tot ce mancam plus caloriile aferente. La finalul zilei stim totalul consumat, dar si cat am ars daca ne-am dus pe la vreo sala. Scriem daca ne roade vreo pofta, ne dam cu parerea despre diverse regimuri, punem poze cu noi XXXL, XL, L, M, S (da, exista si o campioana cu S acum, dupa ce a slabit 18 kilograme), ne certam cand vedem ca o luam pe miriste, ne incurajam, ne sfatuim si, cel mai si cel mai important NE AJUTAM.

O sa va spun doua trei vorbe despre tovarasele mele de suferinta dietetica – V. este eroina grupului, modelul nostru si o excelenta viitoare soacra – sta mereu cu gura pe noi. E si ziua ei azi, ii urez la multi ani si la putine kile! Nu i-am multumit niciodata si nici nu i-am marturisit ca ma ajuta mult. O fac acum. C. este cea care m-a invitat in primavara sa ma alatur grupului, este ambitioasa, gurmanda ca si dumneamea si o excelenta sustinatoare la greu. Mersi din nou. A. 1 (ii spun 1 pentru ca e mai veche in grup, avem si o A 2) este frumusica foc, cu gandul mai mereu la mancare, dar decisa sa razbeasca. A. 2 e simpatica tare tare, nimic nu-i sta in cale cand vrea sa arda niste kilograme si are intotdeauna niste vorbe care te fac sa te pui serios pe treaba, ca ea. L. este o mama senzationala in cautarea siluetei pierdute. O va gasi, stiu eu. R. este un Om minunat, cu vointa de fier, ma emotioneaza cu bunatatea ei si cu cei trei copii rupti din soare. Iar O. tine o familie frumoasa si incerca sa isi faca timp si pentru ea. Imi sunt extrem de dragi toate. Extrem. Desi nu le-am cunoscut niciodata in carne si oase.

Ele ma dojenesc cand scap ca vitica in trifoi, imi spun ca pot sa merg mai departe cand vreau sa ma opresc si sa jefuiesc o cofetarie, imi confirma studiile citite potrivit carora in echipa (si ce superechipa!) se slabeste mai cu spor. Eu am dat jos 10 kilograme de cand suntem impreuna, tot grupul a slabit peste 60 kg adunate, si tin sa le spun ca sunt recunoscatoare pentru fiecare pas pe care l-am facut sub ochii lor sau sprijinita de ele. Ne doresc tuturor sa ne inchiriem un podium ca cele de moda si sa defilam in toata splendoarea cand vom avea greutatile din vis.

Iar voua, cititorilor, tin sa va subliniez: alegeti-va un partener de slabit, lipiti-va de o ceata de doritori de siluete – unde sunt multi puterea dietei creste. In plus, daca va faceti grup pe Feisbuc, intocmai ca noi, tineti automat o evidenta stricta a alimentelor inghitite – mai stiti, jurnalul ala de dieta cu care v-am mai batut la cap in postari trecute. Daca tot stati mai toata ziua cu ochii in calculator, macar stati si cu folos! S-acum toata lumea canta cu mine: Avem echipaaa, avem valoareeee, In scadereeeee pe cantareeeee! 🙂