Ei, uite, la asta nu m-am gandit pana acum: sa fac un soi de top al motivelor care m-au facut pe mine sa imi iau ziua buna de la dieta aflata in plina desfasurare. Am vorbit despre de ce le incepem, cititi aici textul daca l-ati pierdut, dar n-am dezbatut problema mortii curelor de slabire. Adica ce ne spunem noi in sinea noastra cand ajungem in fata frigiderului si in loc sa strangem in pumnulet o capatana de broccoli, plecam cu ditamai batonul de salam pe care abia il tine mana. O sa insir eu niste motive personale, nu le pun in ordinea aparitiei, nici a importantei, nici macar alfabetica. Le pun dupa cum imi amintesc.

1. „Atatea zile ai mancat numai alimente fara gust si, sincer acum, nu se vede deloc. Ce conteaza o masa bogata in plus sau in minus”. Da, asta imi spun des atunci cand dau iama in porcarii alimentare. Si sunt o ticaloasa, pentru ca ce am pus pe mine n-am pus cat as bate din palme, si automat nu am cum sa dau totul jos cat as zice „peshte”. Parsiva replica si cumva tip cerc vicios, caci a doua zi nu arat mai bine, ci mai rau si, ce ma consoleaza mai bine decat o gura de blat insiropat? Of-of-of!

2. „Uite, slabesti asa repede si asa frumos, abia ai cateva zile de dieta si se vede minunat. Pai daca merge treaba asa de bine, cine se mai uita la un rasfat acolo in farfurie?”. Ticaloase si vorbele astea. Pentru ca ma fac mereu sa bat pasul pe loc si sa nu trec niciodata de un anumit numar de kilograme la care arat suficient de bine incat sa ma amagesc ca treaba merge ca unsa, deci imi permit sa fac 2 pasi inapoi. In realitate fac cam 2000 de pasi inapoi, caci nu ma pot opri niciodata dupa o singura masa.

3. „Toata lumea mananca, toti se imbuiba, iau si eu o gura, doua, doar n-o sa ma simt ca o ciudata, o razvratita a dietelor si a sortii”. Mare prostie si replica asta pe care mi-o dau. Ce treaba am eu cu altii? Altii isi baga nasul in dulapul meu cu marimi mari si suspina dupa hainute mititele? Altii se uita in oglinda din corpul meu si ofteaza lung? Altii viseaza de ani intregi la o silueta cum au vazut la papusile de la Aradeanca? Alti se trezesc a doua zi dupa ospat si se ingrozesc pe cantar si simt ca s-au dezamagit pe ei insisi? NU! Eu trec prin toate astea. Si oare de ce nu invat mai repede ceva din ele.

Ia, sa va aud si pe voi, dragilor. Ce va trece prin minte cand dati cu dieta de pamant si va destrabalati culinar?