Am ales sa incep saptamana cu sfaturile nutritionistei Anca Ignat, cea careia i-as putea sorbi cuvintele zile intregi, ca sa le purtati oarecum cu voi in urmatoarea perioada, sa le retineti, sa le „mestecati” bine de tot, sa le (ras)cantariti, sa le puneti in practica. Alegeti cel putin 3 indemnuri din cele pe care le veti vedea mai jos, si incercati sa le lasati sa va calauzeasca in aceste 7 zile care ne asteapta. Eu zic ca tare bine va fi.

7. Daca ar fi sa ne dati 3 sfaturi, cele mai importante 3 sfaturi, pentru o greutate corecta, care ar fi acelea?

  1. Doreste sa te normalizezi corporal, cu toata fiinta ta, asumandu-ti tot ce implica aceasta transformare. O schimbare a formei trupului este determinata de o miscare interioara.
  2. Transforma micul dejun intr-un ritual. Tin la notiunea de ritual. Am nascut-o discutand cu pacienti care sufereau de constipatie si care prin aceasta forma de mic dejun – aceea de ritual, ei au eliminat-o si au trecut in etapa vitala a tranzitului normal. Acest ritual are o randuiala. Se incepe cu apa, (apa calda cu lamaie sau apa binecuvantata sau apa purificata) si se bea pana cand organismul simte ca a fost irigat si nu inundat. Apoi ne pregatim un mic dejun, precum i l-am pregati lui Dumnezeu si mancam exact ca si cum am sta la masa cu El. Respiram si mestecam. Este mai important cum, decat ce anume. Pentru ca atitudinea aceasta va innobila chiar si o felie de paine goala. Insa la micul dejun recomand fructe (sub toate formele posibile, smoothie, suc, salata, intregi) si seminte (chia, in, floarea soarelui, dovleac, canepa), nuci, eventual unele cereale fara gluten, precum hrisca inmuiata, mei sau fulgii de ovaz.
  3. Creste capacitatea de eliminare-eliberare a organismului tau. Reziduurile si toxinele din organism se pot elimina prin:
  • materii fecale-colon (respecta micul dejun; consuma pe parcursul zilei fructe, fructe uscate, nuci, seminte, legume, radacinoase, frunze verzi)
  • urina-rinichi (consuma apa si ceaiuri din diverse formule de plante)
  • transpiratie-piele (activitate moderata, sauna, exfolieri si bai de plante)
  • respiratie-bronhii, plamani (inspira si expira amplu si profund; poti incerca o respiratie nazala, atat pe inspir, cat si pe expir, fara sa-ti auzi respiratia).

In ceea ce priveste eliberarea, numeroasele tehnici de reducere a stresului oxidativ fac subiectul multor conferinte, cursuri, carti si cercetari medicale. Ne revine responsabilitatea de a testa diverse metode si de a urmari efectele benefice asupra propriului organism. Poti da startul prin a deschide o lista cu lucrurile care iti plac. Daca inca nu stii ce anume te bucura, urmareste timp de 2 saptamani ce anume iti returneaza stari placute. Noteaza-le.

sursa fotografie: iStock

8. Dar 3 mituri? Spuneti-ne 3 teorii in care lumea crede orbeste si care nu sunt, din pacate, adevarate.

Ma provocati sa gandesc in directii amuzante.

  1. Daca reduc cantitatea ingerata (iau o singura masa in zi), voi slabi!
  2. Tin o dieta drastica 14 zile, slabesc 10 kg, apoi am grija de mine!
  3. De maine sau de luni.

9. Spuneti-ne trei alimente pe care le considerati alimente-minune si fara de care nu concepeti alimentatia. Si trei pe care le socotiti cele mai rele pentru organismul nostru.

Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, amintesc ca sunt numeroase alimente-minune si merita sa investim in aceasta convingere.

Alimente specifice tarii: morcov, frunze de patrunjel, mere.

Alimente internationale: alge, brocoli, lamaia.

Si 3 alimente daunatoare, voi alege sa enumar 3 ingrediente daunatoare:

  1. uleiul la temperaturi mai mari de 120 grade
  2. dulcele artificial (sirop de porumb, fructoza, sucroza, sorbitol, manitol, etc)
  3. sucurile din comert

VA URMA

Daca ati ratat PRIMA PARTE A INTERVIULUI sau A DOUA PARTE, le gasiti AICI si AICI.