Se vede treaba ca nu mi-am ales bine saptamana in care sa incep toate planurile acelea marete scrise in uichend. Uitasem ca pe la mijlocul ei, adicatelea maine, plec in vizita la Roma mea cea adorata. Cum imi place mie sa spun, la aproape un an de la casatorie, ma intorc in orasul ceremoniei, ca sa imi innoiesc juramintele fata de… Gelato – faimoasa inghetata a italienilor. Eram pe ganduri aseara inainte sa inceapa un concert care trebuia sa debuteze la 20, dar s-a pornit pe la 22, si am realizat ca acum aproape 12 luni cand m-am strecurat intr-o rochita alba aveam cu 3 kilograme mai putin ca acum. Si nu eram multumita, sa ne fim intelesi.

Asadar, pana miercuri, adica fix o saptamana, Pofticioasa se duce sa devasteze inghetatariile din Roma si sa testeze toate felurile de pizza, poate chiar sa le dea o sansa si pastelor. Glumesc, desigur, dar va dati seama ca dieta nu prea va mai exista pentru mine. Nu o sa merg in orasul meu favorit din lumea intreaga si sa mananc salata chioara. Nu se face, zau. Cum nu se face insa, nici sa ma intorc cu rotunjimi refacute. 

„Daca nu era Roma, saptamana viitoare te vedeam model”, mi-a zis cineva (glumind, fireste), dar nu pot sa nu-i dau dreptate ca vizita asta pica intr-un moment tare prost. Slabitul meu isi reluase avantul dupa 2 zile in care ultima masa a fost la 16. Si, la cum ma cunosc, si cum spune si numele blogului, nu pot raspunde pentru faptele mele culinare in tara cu cea mai buna bucatarie din lume, dupa umila si gurmanda mea parere.

Nu stiu daca ne vom mai „auzi” pana miercuri, am sa vad care sunt conditiunile internetice acolo. Va imbratisez pe toti si, inainte de despartire, indraznesc sa va cer si unele sfaturi. Dati-i cate o povata Pofticioasei, de care sa-si aminteasca in aceasta calatorie culinara cu potential letal pentru talia abia creionata. Cele mai bune sfaturi vor fi urmate 🙂