Asa cum va spuneam ieri, incepe o serie de interviuri cu instructorii care ne invita saptamana viitoare  – pe 23 si 24 – la cel mai important eveniment sportiv al anului – Conventia Internationala de Fitness desfasurata la Bucuresti. Oricine poate participa la cursuri si la seminarii, iar toate informatiile despre ce clase se tin, cu cine, cat costa etc, gasiti AICI.

Acum sa trecem la cele trei intrebari pentru Liora Zytcer. Cu o lunga si impresionanta cariera de peste 20 de ani in industria fitness-ului si a dance-ului, Liora, din Israel, a ales sa se stabileasca si sa profeseze in Romania.

Pofticioasa:  Liora, care sunt, in opinia ta, cele mai mari 3 greseli pe care le face cineva cand se apuca sa slabeasca? 

Liora Zytcer: Nu mananca nimic – trebuie sa urmam o dieta supravegheata si echilibrata. Se apuca de sport in fiecare zi – care e prea mult, nu poate tine ritmul acesta. Vrea sa vada rezultatele intr-o saptamana si asta, de fapt, este mod de viata.

16_0_2

Liora, in actiune

Pofticioasa: Care sunt cele mai mari 3 mituri legate de exercitiile fizice, in ce „teorii” sportive credem orbeste, dar ele sunt gresite?

L.Z: Exercitile de abdomen te ajuta sa scapi de grasimea abdominala in exces. Daca faci exercitii si sa nu pierzi din greutate, faci ceva gresit. Cel mai bun moment sa faci sport este dimineata.

Pofticioasa:  Ce beneficii ne aduce cursurile tale de la conventie? Cu ce sunt ele altfel fata de celalalte, cum ne „cuceresc”?

L.Z.: Unul dintre cursurile mele este cardio, ajuta la arderea grasimelor si la tonifiere in special zona abdominala (fiind o clasa de oriental). Clasa este distractiva si trece fara sa simti ca a trecut o ora… 🙂 Consumam multe calorii in mod usor si tonifiem corpul. Al doilea curs este de aqua si este o clasa de tonifiere in bazin, e o clasa grea, nu cum se crede, miscarile se fac cu rezistenta apei…

Primul interviu din seria celor cu antrenorii conventiei internationale este AICI. Urmeaza alte multe episoade.